Dnes je 18.4.2024, meniny má meniny a oddychuje 72 ľudí

Vtipné texty - náhľady

Vtipné obrázky

Vtipné texty

Téma: Čo život dal

Dopredu
Domáci majstri
Riaditel prazskej záchranky MUDr. Schwarz na internetovej stránke uvádza prípad amatérskeho natieraca:
"Dotycný pán natrel plot na chate. Ruky od farby si umyl handrou napustenou technickým benzínom. Po pouzití handru zahodil do suchého záchoda, kam si vzápätí musel íst sadnút. Pritom si doprial cigaretu, ktorú po dofajcení a dokoncení potreby hodil pod seba do misy. Nasledujúci výbuch spôsobil tazké popáleniny sedacích castí natieraca. Ten sa vzniesol do vzduchu, prerazil striesku "kadibúdky", co zaprícinilo otras mozgu a zlomeninu klúcnej kosti. Pri návrate na zem to nevydrzala chatrná konstrukcia sedacky nad jamkou a chudák skoncil aj so zlomeným bedrom v hlbinách s obsahom vôbec nie vábnym."
"Niektoré veci by domáci majstri - smoliari mali robit v brnení, alebo si na to aspon zobrat prilbu a ochranný stít pred tvár," pripomína obvodný lekár v Sedlici pri Blatnej Jaroslav Trávnícek." Mal som tu pacienta, ktorý sekal drevo hasicskou sekerkou na druhom konci zaspicatenou, ktorou si sám prerazil lebku."
Úplne neuveritelné javy sa môzu prihodit, ked sa amatér zmocní miesacky. Ked dovezú na traumatológiu cloveka, ktorý vyzerá, akoby ho posliapal slon, mozno ze nebol na safari, ale na domácej stavbe. Istý nesika si chcel ulahcit miesanie betónovej zmesi tak, ze do miesacky strcil lopatu. Tá sa mu vsak vysmykla z ruky, zachytila ho za traky na montérkach, niekolko ráz ho vyniesla do vzduchu a obúchala o zem. Privolaný lekár konstatoval viacnásobné zlomeniny a navyse aj pomliazdené ohanbie, pretoze rozkrok na montérkach sa pri rotovaní okolo lopaty zachoval ako lis.
V inej juhoceskej obci pamätajú takpovediac kolektívnu katastrofu amatérskych drevorubacov. Tí v dobrom úmysle odstránit starý agát ohrozujúci kaplnku na námestí pouzili na jeho vytiahnutie lano, ktoré tahal buldozér. Padajúci agát sa zachytil na vedení elektrických rozvodov, vytrhal nástresné stlpky elektrických prípojok na viacerých domoch. Tak sa poskodili aj mnohé stíty budov a velké casti striech. Strom potom dopadol na buldozér, zdemoloval mu kabínu a najhorsie obstála kaplnka, kvôli ktorej odstranovali agát. Vytahované korene vrastené do základov kaplnky ju rozlozili ako domcek z karát a v obci prisli o svoj svätostánok.
O tom, co dokáze intelektuál s motorovou pílou v ruke, presviedca prípad z Benesovska. Ucitel základnej skoly zacal prerezávat orech ucebnicovým spôsobom, ako sa to nemá robit - s nebezpecným nástrojom v ruke sa posadil na rezaný konár a rez viedol medzi sebou a kmenom. Nepomohlo ani staré príslovie o podrezávaní vetvy pod sebou, trojmesacný pobyt v nemocnici a úskrnky ziakov ucitela-experimentátora neminuli.
Rovnakej kategórie je aj prípad amatérskeho tesára, ktorý pozicanou retazovou pílou úplne bez uvazovania prerezal trám podopierajúci krov v chlieve. Len preto, lebo mu prekázal pri prebudovaní chlieva na garáz. Po jeho zásahu sa okamzite zrútila strecha, pod troskami ktorej pochoval neboziak seba aj svoj automobil. Ako to u takýchto samorastov býva, stastie ho úplne neopustilo. Pri zrútení strechy sa dostal do medzery vedla svojho vozidla a skoncil iba sozlomenými rebrami.
V lekárskych kruhoch sú zvlást populárni amatérski elektroinstalatéri, samozrejme, ak nejde o smrtelné úrazy. Kazdý uvazujúci clovek vie, ze rýpat sa v útrobách televízora so skrutkovacom bez izolácie, navyse sediac na radiátore ústredného kúrenia, je blbost prvej triedy. V nemocnici priznal kutil, ktorého priviezli v pomerne zbedacenom stave, ze ho to najprv koplo do zadku a vzápätí ho hodilo tvárou do "debny". Ked bezmocne ostal lezat na zemi, mohol iba s lútostou sledovat spod obhoretého obocia, ako sa od horiaceho prijímaca chytá nábytková stena. Odvtedy je alergický na televízne hokejové prenosy, lebo ako vraví, iba túzba sledovat ligový match ho donútila operatívne opravovat televízor.
Veku pocítacov je primeraný prípad istej inzinierky, ktorá umývala monitor svojho zapnutého pocítaca mokrou handrou. Lekár, ktorý ju resuscitoval, jej poradil, aby nabudúce prístroj vypla a ked uz, aby handru predtým aspon vyzmýkala.
Ohodnoť!
MizernéSlabéPriemernéDobréVynikajúce
Dopredu
Poslať mailom
Pridať na Facebook
Kód do vašej stránky, blogu
Vytlačiť
Pridať obsah

Warning: Undefined array key "mail_odoslany" in /data/5/d/5d4f4a99-d0e5-4416-a644-114380d5ad76/oddych.sk/web/pages/jadro.php on line 467

Poslať mailom

  
  

Pridať obsah

Téma: Súbor:

Odoslaním obsahu potvrdzujem, že pridávam len svoje vlastné diela alebo diela nechránené autorským právom.



Komentáre



           

Vtipné obrázky

Vtipné videá