Dnes je 29.3.2024, meniny má meniny a oddychuje 111 ľudí

Vtipné texty - náhľady

Vtipné obrázky

Vtipné texty

Téma: Čo život dal

Dopredu
Prehľad najhlúpejších zákonov
Prehľad najhlúpejších zákonov na svete priniesol pred pár dňami nemecký spravodajský server Deutsche Welle. A poviem vám, že tie nezmysly, čo kedy dokázal vyprodukovať Homo sapiens, naozaj stoja zato.
Spomedzi krajín, kde platia rôzne nezmyselné zákony, vedú s ich najvyšším počtom Spojené štáty americké. Tak napríklad slobodné ženy na Floride nemôžu v nedeľu skákať s padákom. Vo floridskom meste Daytona Beach je zakázané sexuálne obťažovať smetiaky. A ešte raz Florida - zákony tam nepovoľujú venčiť krokodíly. Prečo takého nezmyselné nariadenia vôbec vznikli sa absolútne nedá vysvetliť.
V americkom štáte Idaho sa zakazuje chytať pstruhy z chrbáta žirafy. V Nebraske zasa hrozí väzenie rodičom tých detí, ktoré si grgnú v kostole. Štát Texas zakazuje vypiť postojačky viac než tri hlty piva.
Žobráci v Memphise musia žiadať o o licenciu na žobranie za 10 dolárov a ťažký život tam majú aj žaby - nesmú totiž kvákať po desiatej hodine večer. Takisto nie je jasné, prečo v štáte Vermont zakázali pískať si pod vodou.
Istá Američanka zažalovala jedno mesto v štáte Alabama za to, že si na ulici vo svojich vysokých topánkach podvrtla nohu a zranila sa. Odvtedy je tam nosenie topánok s vysokými opätkami úradne zakázané.
Amerika má v nezmysloch prím, ale ani Európa sa nedá zahanbiť. Francúzske prasa sa nemôže volať Napoleon, a vo francúzskych vlakoch je zakázané bozkávať sa. Chovatelia kráv v Škótsku sa nemôžu opiť.
Londýnski taxikári musia v kufri svojich áut vždy voziť balík slamy. A viete prečo? Toto nariadenie pochádza ešte z čias, keď londýnske ulice brázdili drožky, a kočiši museli so sebou voziť potravu pre kone.
Jeden z najbohatších mužov sveta Bill Gates by sa v Nemecku miliardárom nikdy nestal. Prečo? Zakladateľ Microsoftu kedysi začínal z ničoho nič v garáži. V Nemecku je to ale zakázané, pretože všetky priestory na prevádzkovanie živnosti tam musia mať okná.
Ohodnoť!
MizernéSlabéPriemernéDobréVynikajúce
Dopredu
Poslať mailom
Pridať na Facebook
Kód do vašej stránky, blogu
Vytlačiť
Pridať obsah

Warning: Undefined array key "mail_odoslany" in /data/5/d/5d4f4a99-d0e5-4416-a644-114380d5ad76/oddych.sk/web/pages/jadro.php on line 467

Poslať mailom

  
  

Pridať obsah

Téma: Súbor:

Odoslaním obsahu potvrdzujem, že pridávam len svoje vlastné diela alebo diela nechránené autorským právom.



Komentáre



           

sarka:

MERNONarcheo: kedysi som tento článok pisal na jeden nemenovany web, ocividne tu niekto kopiruje