Dnes je 29.3.2024, meniny má meniny a oddychuje 139 ľudí

Vtipné texty - náhľady

Vtipné obrázky

Vtipné texty

Téma: Počítače a technika

Dopredu
Vírus hddtest.exe
V tychto dnoch sa zacal (pravdepodobne) z Ciech na Slovesko sirit velmi destrukcny subor typu exe, ktory ma zvycajne oznacenie hddtest.exe. To u uzivatela PC navodzuje dojem, ze sa jedna o test pevneho disku a samotnom e-maile je priamo vyzyvany na jeho spustenie s tym, ze budu prekontrolovane vadne bloky a odhadnuta bezporuchova zivotnost disku.
Po spusteni tohto suboru sa naozaj roztoci pevny disk a tento program zamerne otoci citacie hlavicky programu o 180 stupnov a vzhladom na uchytenie nie je mozne tieto hlavicky vratit do povodnej polohy a to ani v autorizovanom servise. Tym je cely disk a aj data znehodnoteny.
Toto sposobi, ze disk a vsetky udaje sa zacnu citat odzadu - cize ci spustani programu sa tento najprv zatvori a az potom startuje. Napriklad u programu Word sa nacita dokument odzadu (posledne slovo vidime na zaciatku) co je znacne nepohodlne. Zistilo sa, ze pri prezerani Internetu nastava tiez opacny proces a to pri nacitani stranky je tato okamzite nacitana a za malu chvilu zacina miznut, ako keby sa odcitavala z obrazovky. Takisto pri pisani e-mailu sa mail najprv odosle a az potom ponuka samotne pisanie - co ma za nasledok, ze sa odosielaju prazdne maily a kedze nie je vyplnena ani adresa, nie je mozne zistit kam ten mail prisiel.
Tento destrukcny mail prisiel do ako prvy na uzemie Ceskej republiky pravdepodobne do schranky administratora serverov v istej banke, ktory chcel podla navodu otestovat disky servera, ktory spravuje klientske ucty. Vtedy zapracovala znama destrucia disku a nasledne pri bankovych operaciach zacali klientom, ktory platili z uctu namiesto ubytku peniaze pribudat. Tym klientom, ktory mali peniaze dostat - peniaze z uctu boli odcitane.
Prave tyto klienti zacali protestovat a tym zacalo setrenie chyby. Zakratko sa zistil vinnik - administrator Borivoj K., ktory mal byt zatknuty policiou CR. Kedze tento mail stihol hladany Borivoj K. preposlat aj na personalne oddelenie a destrukcny program sposobil otocene citanie disku aj tam a tak bola policii poskytnuta nespravna adresa vinnika v tvare: Zamracena ul c. 48 a az po obnoveni zaloh sa zistilo, ze v skutocnosti byva na Slnecnej ul. c. 84 - kde sa vsak uz nenachadzal.
Zo setreni v pocitacovej agende Borivoja K. vyplynulo dovodne podozrenie, ze menovany poslal tento destrukcny subor aj na uzemie Slovenska. Prislusne organy na Slovensku zostavili krizovu komisiu a upozornuju obcanov s pristupom na Internet, aby takuto postu neotvarali, alu ju hned posielali na nablizsie oddelenie Verejnej Bezpecnosti v mieste bydliska. Pri nahodnom spusteni tohto suboru je potrebne pevny disk zastavit rucne a to prikazom v kontextovom menu (Vlasnosti - Upresnit - Zastavenie otacok disku).
Na pomoc postihnutym touto destrukciou bol vytvoreny ucet, na ktorom zatial nevieme preco namiesto pribudania peniaze ubudaju.
Ohodnoť!
MizernéSlabéPriemernéDobréVynikajúce
Dopredu
Poslať mailom
Pridať na Facebook
Kód do vašej stránky, blogu
Vytlačiť
Pridať obsah

Warning: Undefined array key "mail_odoslany" in /data/5/d/5d4f4a99-d0e5-4416-a644-114380d5ad76/oddych.sk/web/pages/jadro.php on line 467

Poslať mailom

  
  

Pridať obsah

Téma: Súbor:

Odoslaním obsahu potvrdzujem, že pridávam len svoje vlastné diela alebo diela nechránené autorským právom.



Komentáre